Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Καλως ήρθαμε στο 1936

Δεν μπορεί κάτι περίεργο συμβαίνει:
Πρώτον κατάγεται από την Πάδουα  όπου γεννήθηκε και ένας φασίστας΄.
Δεύτερον ήταν "κύρηκας"
Τρίτον συναναστρεφόταν καθηγητές ξένων γλωσσών, κάτι που μoιάζει με κάτι γκρούπες της CIA
Τέταρτον δεν του αρνήθηκαν την βίζα στις ΗΠΑ
Μα είναι προφανές έχει σχέσεις με την CIA........


Ο μεγαλύτερος κήρυκας του "άτακτου παρτιζάνικου πολέμου" στην Ιταλία (και στη Γαλλία) είναι ο καθηγητής Αντόνιο Νέγκρι, ο οποίος, όπως ο νεοφασίστας Φρέντα, κατάγεται κι αυτός από την Πάδουα. Ο Νέγκρι, μαζί με το Ρενάτο Κούρτσο και άλλους ηγέτες των "Ερυθρών Ταξιαρχιών", έδρασε για πολύν καιρό στο Παρίσι, δίδασκε στο Πανεπιστήμιο της Βενσέν, κι έγινε ο "άνθρωπος" των Γάλλων "νέων φιλοσόφων". Ο οργανωτικός πυρήνας της ομάδας Νέγκρι περιστρέφεται γύρω από την παρισινή σχολή εκμάθησης ξένων γλωσσών "Υπερίων". Το περιβάλλον θυμίζει εκείνο μέσα στο οποίο δρούσαν ελεύθερα ο "Κύκνος" και άλλοι πράκτορες της ΣΙΑ την περίοδο του "παρισινού Μάη". Το περίεργο είναι ότι ο Νέγκρι έπαιρνε ανεμπόδιστα βίζες εισόδου στις ΗΠΑ. Η φήμη του σαν απολογητή των "ανταρτών των πόλεων" δεν ενόχλησε καθόλου τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες σχεδόν αυτόματα αρνούνται να χορηγήσουν βίζες στους εκπροσώπους των κομμουνιστικών κομμάτων, τα οποία κατηγορούν για "υπονομευτικές προθέσεις".


Για ολική επιστροφή στο 1930 εδώ

1 σχόλιο:

  1. O Nέγκρι κατηγορήθηκε ως "εγκέφαλος των Ε.Τ." αλλά κάθε άλλο...
    Aφού δικάστηκε όπως δικάστηκε (αλά "Δίκες Μόσχας")συμμετείχε και σε εκλογές με το Ριζοσπαστικό Κόμμα το 1983.Το ότι εκλέχτηκε βουλευτής,αλήθεια δείχνει κάτι στον ¨Ριζοσπάστη¨;Επίσης,πόσες φορές πήρε "ανεμπόδιστα βίζα" στις ΗΠΑ;Γιατί δεν μας αναφέρει και πότε πήγε;

    Όπως είχε ενοχληθεί το ΚΚΙ (που βέβαια καμία σχέση δεν είχε μαζί του το ΚΚΕ) από το ρεύμα του "εργατισμού" του αυτόνομου μαρξισμού και την ανάλυση για το "κοινωνικό εργοστάσιο" όπως και την συνεργασία του με κορυφαίους γάλλους μαρξιστές,Γκουαταρί και Ντελέζ,έτσι ακριβώς βρέθηκε μια ακόμη ευκαιρεία να τελειώνει το ΚΚΕ με τον ενοχλητικό.
    Καλή τους Τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή